Abel Demeestere (22) uit Heverlee mag zich voortaan 'Eerste kok van België 2022' noemen

In Brugge heeft Abel Demeestere van restaurant Hof van Cleve in Kruisem de titel van ‘Eerste Kok van België 2022’ gewonnen. Hij haalde het van de vier andere finalisten tijdens de 69ste editie van de meesterschapswedstrijd, georganiseerd door Club Prosper Montagné. De prijs voor ‘beste keukencommis’ gaat naar Laurence De Smet, die hem bijstond.

Tijdens dit jaarlijks culinair concours wordt op zoek gegaan naar ‘s lands beste talent in de keuken. De andere finalisten waren Jamal Aichi uit Terhulpen, Diego De Baets uit Sint-Kruis Brugge,  Christophe De Meur uit Brussel en Stijn De Smet uit Zele.

De finalisten moesten drie gerechten klaarmaken: een voorgerecht met goudbrasem en langoustines, als hoofdgerecht konijn met drie garnituren en een saus, en een dessert met chocolade, flan, rolbiscuit en roomijs.

Pierre Résimont, chef van het tweesterrenrestaurant L’Eau Vive in Arbre, trad op als ambassadeur van deze 69ste editie van de Prijs Prosper Montagné. Provoost-generaal Eddie Van Maele stond in voor het goede verloop van de finale. 

De titel ‘Eerste Kok van België’ is wettelijk beschermd en exclusief voorbehouden aan de wedstrijden georganiseerd door Club Prosper Montagné. De wedstrijden zijn op basis van de wet van 13 mei 2009 erkend door de Minister van Middenstand als meesterschapswedstrijd.

De Gastronomische Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952. De vzw verenigt de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België. De doelstellingen zijn het steunen van getalenteerde professionals in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem. Ieder jaar organiseert de Club Prosper Montagné de meesterschapswedstrijden ‘Eerste Kok van België’ en ‘Eerste Maître d’hôtel van België’.
www.club-prosper-montagne.be

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Club Prosper Montagné

De Gastronomische Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952. De vzw verenigt de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België. De doelstellingen zijn het steunen van getalenteerde professionals in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem. Ieder jaar organiseert de Club Prosper Montagné de meesterschapswedstrijd ‘Eerste Kok van België’.
www.club-prosper-montagne.be

 

Neem contact op met

www.club-prosper-montagne.be