Cedric Van der Elst (Sir Kwinten, Lennik) is 'Eerste kok van België 2024'

Cedric Van der Elst (rechts) met zijn commis Yannick De Rede
Cedric Van der Elst (rechts) met zijn commis Yannick De Rede

Vandaag heeft Cedric Van der Elst (25), sous-chef van Sir Kwinten in Lennik, de titel ‘Eerste Kok van België 2024’ in de wacht gesleept. Het was zijn tweede finaledeelname. Hij haalde het in de finale van de vier andere kandidaten tijdens de 71ste editie van de prestigieuze meesterschapswedstrijd, georganiseerd door Club Prosper Montagné. De prijs voor ‘beste commis’ ging naar Jorben Pauwels, die Nicolas Mylle hielp tijdens het concours.

Cedric Van der Elst haalde vorig jaar ook al eens de finale van het nationale meesterschapsconcours. Cedrics coach is Glenn Verhasselt, die enkele jaren geleden zelf al de titel van Eerste Kok van België 2017 binnenhaalde. Voor de vier andere jonge professionals was het hun eerste deelname.

De andere finalisten waren Flem Cnockaert (25), chef van Hostellerie Lesco in Wetteren, Kim De Vos (34), sous-chef van Zuid 55 in Brugge, Corentin Lonnoy (27), chef van restaurant Comptoir de l’Eau Vive in Namen, en Nicolas Mylle (27), sous-chef van restaurant Eykerhof in Bornem.

De finalisten moesten drie gerechten bereiden. Eerst een voorgerecht met wijting, garnalen en verse pasta, gevolgd door opgevulde kwartel en zwezeriken en een dessert met melkchocolade, hazelnoten, zanddeeg en citrusfruit.

De wedstrijd vond plaats op de CERIA Campus in Brussel. Provoost-generaal Eddie Van Maele stond traditiegetrouw in voor het goede verloop van wedstrijd. Peter Goossens stelde de technische jury samen. David Martin, chef van het tweesterrenrestaurant La Paix in Anderlecht, was ambassadeur van deze wedstrijdeditie.

De technische jury
De technische jury

Al meer dan zeven decennia organiseert Club Prosper Montagné jaarlijks deze meesterschapswedstrijd, waarbij jong talent uit de Belgische gastronomie het tegen elkaar opnemen. De titel ‘Eerste Kok van België’ is wettelijk beschermd en exclusief voorbehouden aan de wedstrijd georganiseerd door Club Prosper Montagné. De wedstrijd is door de minister van Middenstand erkend als meesterschapswedstrijd.

De Gastronomische Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952. De vzw verenigt de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België. De doelstellingen zijn het steunen van getalenteerde professionals in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem. ​
www.club-prosper-montagne.be

Persrelaties: pers@club-prosper-montagne.be, tel. 0498 522 322

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Club Prosper Montagné

De Gastronomische Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952. De vzw verenigt de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België. De doelstellingen zijn het steunen van getalenteerde professionals in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem. Ieder jaar organiseert de Club Prosper Montagné de meesterschapswedstrijd ‘Eerste Kok van België’.
www.club-prosper-montagne.be

 

Neem contact op met

www.club-prosper-montagne.be