Club Prosper Montagné: “Dit zijn de finalisten van de wedstrijd ‘Eerste Kok van België 2019”

De Gastronomische Club Prosper Montagné organiseert elk jaar de meesterschapswedstrijd “Eerste Kok van België”. Uit de talrijke inzendingen werden vijf finalisten geselecteerd, die op 1 oktober 2018 zullen meedingen naar de felbegeerde titel van “Eerste Kok van België 2019”:

  • Fabian Bail, chef van restaurant Paul de Pierre in Maarkedal,
  • Benny Dechamps, sous-chef van Salons Saint Germain in Diksmuide,
  • David Grosdent, chef van restaurant L’Envie in Sint-Denijs,
  • Lukas Moonens, chef de partie van restaurant Boury in Roeselare,
  • en Sander Van de Walle, sous-chef van restaurant Sel Gris in Duinbergen.

Zowel Fabian Bail als Lukas Moonens waren al tweemaal finalist. Voor de drie anderen is het hun eerste deelname.

De titel ‘Eerste Kok van België’ is wettelijk beschermd en exclusief voorbehouden aan de wedstrijd georganiseerd door Club Prosper Montagné. De wedstrijd “Eerste Kok van België” is namelijk op basis van koninklijk besluit van 13 mei 2009 erkend door de Minister van Middenstand als meesterschapswedstrijd.

De finale van de Prijs Prosper Montagné vindt plaats in de hotel- en toerismeschool Spermalie te Brugge. De kandidaten moeten drie gerechten klaarmaken:

  • warme en koude bereiding van Sint-Jakobsvrucht, quinoa, koriander en aardpeer
  • lamsrug en -schouder + één soort orgaanvlees, sjalot, champignons, ras-el-hanout en knolselder
  • en als nagerecht flan van chocolade “Noir Sélection Cacao Trace”, mango, saffraan, matchathee + ijs of sorbet.

Eric Fernez, chef-kok van het befaamde tweesterrenrestaurant D'Eugénie à Émilie te Baudour, is ambassadeur
van deze 66ste editie van de Prijs Prosper Montagné. Peter Goossens (Hof van Cleve), provoost van de Keukenchefs, zal de technische jury samenstellen. Provoost-generaal Eddie Van Maele staat in voor het goede verloop van de wedstrijd.

Vorig jaar sleepte Ignace Wattenberge, sous-chef van restaurant Fleur de Lin in Zele, de titel van ‘Eerste Kok van België’ in de wacht.

De Gastronomische Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952. De vzw verenigt de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België. De doelstellingen zijn het steunen van getalenteerde professionals in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem. Ieder jaar organiseert Club Prosper Montagné de meesterschapswedstrijden ‘Eerste Kok van België’ en ‘Eerste Maître d’hôtel van België’, waarbij de beste jonge talenten uit de Belgische gastronomie het tegen elkaar opnemen.
www.club-prosper-montagne.be

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Club Prosper Montagné

De Gastronomische Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952. De vzw verenigt de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België. De doelstellingen zijn het steunen van getalenteerde professionals in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem. Ieder jaar organiseert de Club Prosper Montagné de meesterschapswedstrijd ‘Eerste Kok van België’.
www.club-prosper-montagne.be

 

Neem contact op met

www.club-prosper-montagne.be