Club Prosper Montagné maakt finalisten bekend van wedstrijd ‘Eerste Kok van België 2020’

Drie West-Vlaamse chefs in de finale

De Gastronomische Club Prosper Montagné organiseert voor de 67ste keer de meesterschapswedstrijd “Eerste Kok van België”. Uit de talrijke inzendingen werden vijf finalisten geselecteerd: Jamal Aïchi van restaurant Loungeatude in Ottignies Louvain-la-Neuve, Diego De Baets, private chef uit Sint-Kruis Brugge, David Grosdent, chef van restaurant L’Envie in Sint-Denijs, Nicolas Tournay, chef van restaurant Mont à Gourmet in Gouy-lez-Piéton, en Rob Velraeds van Hostellerie St. Nicolas in Elverdinge. Zij zullen op 7 oktober 2019 meedingen naar de felbegeerde titel van “Eerste Kok van België 2020”.

Jamal Aïchi was twee jaar geleden als eens finalist en David Grosdent vorig jaar.

Ook Rob Velraeds heeft al eens een finale van dichtbij meegemaakt als commis van Pascal Peters, die in 2014 ‘Eerste Kok van België’ werd. Rob deed toen het zevende jaar gastronomie aan hotel- en toerismeschool Spermalie.

De twee andere finalisten bereiken voor de eerste maal de finale van deze prestigieuze meesterschapswedstrijd.

De titel ‘Eerste Kok van België’ is wettelijk beschermd en exclusief voorbehouden aan de wedstrijd georganiseerd door Club Prosper Montagné. De wedstrijd “Eerste Kok van België” is namelijk op basis van koninklijk besluit van 13 mei 2009 erkend door de Minister van Middenstand als meesterschapswedstrijd.

De finale van de Prijs Prosper Montagné vindt plaats in hotel- en toerismeschool Spermalie te Brugge. Tijdens de finale zullen ze drie gerechten moeten bereiden:

  • dubbele chateaukotelet van het Menapisch varken met o.a. gepickelde groenten, witloof, wilde champignons;
  • Atlantische pladijs met verschillende garnituren;
  • en als nagerecht Belcolade chocolade Origine Venezuela 43%, peer, kastanje en lambieksorbet.

Peter Goossens van het driesterrenrestaurant Hof van Cleve uit Kruisem zal de technische jury samenstellen. Sterrenchef Arabelle Meirlaen is ambassadrice van de wedstrijdeditie van dit jaar. Zij wordt juryvoorzitster en zal advies geven aan de finalisten. Provoost-generaal Eddie Van Maele staat in voor het goede verloop van de wedstrijd.

Vorig jaar sleepte Sander Van de Walle, sous-chef van restaurant Sel Gris in Duinbergen, de titel van ‘Eerste Kok van België’ in de wacht.

De Gastronomische Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952. De vzw verenigt de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België. De doelstellingen zijn het steunen van getalenteerde professionals in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem. Ieder jaar organiseert Club Prosper Montagné de meesterschapswedstrijden ‘Eerste Kok van België’ en ‘Eerste Maître d’hôtel van België’, waarbij de beste jonge talenten uit de Belgische gastronomie het tegen elkaar opnemen.
www.club-prosper-montagne.be

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Club Prosper Montagné

De Gastronomische Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952. De vzw verenigt de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België. De doelstellingen zijn het steunen van getalenteerde professionals in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem. Ieder jaar organiseert de Club Prosper Montagné de meesterschapswedstrijd ‘Eerste Kok van België’.
www.club-prosper-montagne.be

 

Neem contact op met

www.club-prosper-montagne.be