Club Prosper Montagné maakt namen van finalisten ‘Eerste Maître d’hôtel van België 2019’ bekend

Wie volgt Paul-Henri Cuvelier van restaurant ‘Paul de Pierre’ in Maarkedal op als ‘Eerste Maître d’hôtel van België’ ? Op 1 oktober kennen we het antwoord. Club Prosper Montagné maakte gisteravond in Villa Lorraine te Brussel de namen bekend van de drie finalisten: Andy De Brouwer (42) van Restaurant Les Elleveurs in Halle, Olivier Dereu (46) van Restaurant Escabeche in Knokke-Heist en Maxime Verstuyft (27) van Restaurant Michel in Groot-Bijgaarden. Maxime Verstuyft bereikte vorig jaar al eens de finale. Voor de twee anderen is het hun eerste deelname. De finale vindt plaats in hotel- en toerismeschool Spermalie in Brugge.

Alain Thoon, provoost van de maîtres d’hôtel, en de leden van het nationaal zaalcomité zullen de finalisten beoordelen op o.a. hun voorkomen, talenkennis en organisatietalent, hun kennis inzake de etiquetteregels, het correct noteren van een telefonische reservatie, de ontvangst van de gasten, het opdekken van een tafel, het aanbevelen en serveren van dranken, de vaardigheid om een menu vlot te kunnen aanpassen, de kennis inzake Belgische kazen, en allerhande versnijdingen en verschillende diensten kunnen toepassen.

De titel ‘Eerste Maître d’hôtel van België’ is wettelijk beschermd en exclusief voorbehouden aan de wedstrijd georganiseerd door Club Prosper Montagné. De wedstrijden georganiseerd door Club Prosper Montagné zijn op basis van de wet van 13 mei 2009 erkend door de Minister van Middenstand als meesterschapswedstrijd.

De Gastronomische Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952. De vzw verenigt de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België. De doelstellingen zijn het steunen van getalenteerde professionals in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem. Ieder jaar organiseert de Club Prosper Montagné de meesterschapswedstrijden ‘Eerste Kok van België’ en ‘Eerste Maître d’hôtel van België’.
www.club-prosper-montagne.be

  • Bericht aan de redactie: De finale vindt plaats op maandag 1 oktober in hotel- en toerismeschool Spermalie te Brugge. Journalisten zijn van harte welkom vanaf 10u en kunnen tot 12u30 de werkzaamheden volgen. Om 15u wordt de winnaar bekendgemaakt. Wie de finales wil bijwonen, dient zich vooraf aan te melden (pers@club-prosper-montagne.be of tel. 0498 522 322)

Kalender Club Prosper Montagné

Begin juli 2018: bekendmaking finalisten “Eerste Kok van België 2019”
1 oktober 2018: finales “Eerste Maître d’hôtel van België 2019” en “Eerste Kok van België 2019” + Banket van de Voorzitter in Salons Saint Germain in Diksmuide.

Yves Panneels

Persrelaties, Club Prosper Montagne

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Club Prosper Montagné

De Gastronomische Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952. De vzw verenigt de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België. De doelstellingen zijn het steunen van getalenteerde professionals in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem. Ieder jaar organiseert de Club Prosper Montagné de meesterschapswedstrijd ‘Eerste Kok van België’.
www.club-prosper-montagne.be

 

Neem contact op met

www.club-prosper-montagne.be