Club Prosper Montagné stelt nieuwe wedstrijd ‘Eerste Patissier - Chocolatier van België’ voor

Dit jaar wordt voor de eerste keer de wedstrijd ‘Eerste Patissier - Chocolatier van België’ georganiseerd. Een comité bestaande uit provoost Pierre Saey, Patrick Aubrion, Marc Ducobu en Herman Van Dender zal samen met de gastronomische Club Prosper Montagné instaan voor het goede verloop van het concours. Dat werd vandaag bekendgemaakt op de Campus CERIA in Anderlecht, waar de kabinetschef van de heer Denis Ducarme, federaal minister bevoegd voor Middenstand, Zelfstandigen en KMO's, Landbouw en Maatschappelijke Integratie, de medailles opspeldde bij de winnaars van de meesterschapswedstrijden Eerste Kok en Eerste Maître d’hôtel van België 2020

Kandidaat-deelnemers aan de wedstrijd voor patissiers en chocolatiers moeten vóór 15 juni 2020 een wedstrijddossier indienen met daarin een schets of een foto van een groot sierstuk en een commercieel sierstuk, alsook de recepturen en werkmethode voor een chocoladetaart, gevormde pralines, gedompelde pralines alsook een reiscake (cake de voyage). Het thema is ‘de natuur’. De 9-uur durende finale van de wedstrijd ‘Eerste Patissier - Chocolatier van België 2021’ zal plaatsvinden op maandag 28 september 2020 op de CERIA-campus in Anderlecht.

Tijdens de bijeenkomst werd ook het thema van de prestigieuze kokswedstrijd ‘Eerste Kok van België 2021’ bekendgemaakt. Koks die aan de wedstrijd willen meedoen, moeten vóór 15 juni 2020 een wedstrijddossier indienen met twee originele recepten: als hoofdgerecht Mechelse koekoek en kalfszwezeriken en een warme appelbereiding als dessert. Drie weken voor de wedstrijd deelt Peter Goossens van het driesterrenrestaurant Hof van Cleve in Kruishoutem de opdracht voor het voorgerecht mee.

De wedstrijd ‘Eerste Kok van België’ is het bekendste maar ook het moeilijkste concours voor koks van het land en wordt al voor de 68ste keer georganiseerd door onze vzw. Provoost-generaal Eddie Van Maele leidt de wedstrijd in goede banen en Peter Goossens, provoost van de keukenchefs, stelt de technische jury samen. Wedstrijdambassadeur Ferdy Debecker van restaurant Eyckerhof in Bornem zal advies geven aan de kandidaten van dit jaar en is ook juryvoorzitter.”
Robert Van Landeghem, voorzitter van de Gastronomische Club Prosper Montagné

Laurence Wynants van restaurant Comme Chez Soi in Brussel wordt ambassadrice van de wedstrijd ‘Eerste Maître d’Hôtel van België 2021’. Wie aan dit concours wil deelnemen, dient zich in te schrijven via de website van Club Prosper Montagné. Zij zullen worden uitgenodigd voor een preselectie, die zal doorgaan op 18 mei in hotelschool Ter Duinen in Koksijde.

De titels ‘Eerste Kok van België’ en ‘Eerste Maître d’hôtel van België’ zijn wettelijk beschermd. Beide wedstrijden worden op basis van de wet van 13 mei 2009 door de minister van Middenstand erkend als officiële meesterschapswedstrijden. De finales van deze wedstrijden zullen plaatsvinden op maandag 5 oktober 2020 in Hotel- en Toerismeschool Spermalie te Brugge.

Alle wedstrijdreglementen kunnen geraadpleegd worden op www.club-prosper-montagne.be.

Voorlopige kalender Club Prosper Montagné

18 mei 2020

Bekendmaking finalisten “Eerste Maître d’hôtel van België 2021”

15 juni 2020

Deadline indienen wedstrijddossier “Eerste Kok van België 2021” en deadline indienen wedstrijddossier “Eerste Patissier - Chocolatier van België 2021”

Eind juni 2020

Bekendmaking finalisten “Eerste Kok van België 2021”

Begin juli 2020

Bekendmaking finalisten “Eerste Patissier - Chocolatier van België 2021”

28 sept. 2020

Finale “Eerste Patissier - Chocolatier van België 2021”

5 oktober 2020

Finales “Eerste Maître d’hôtel van België 2021” en “Eerste Kok van België 2021”

Banket van de Voorzitter in Salons Saint Germain in Diksmuide

De Gastronomische Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952. De vzw verenigt de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België. De doelstellingen zijn het steunen van getalenteerde professionals in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem.
www.club-prosper-montagne.be

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Club Prosper Montagné

De Gastronomische Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952. De vzw verenigt de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België. De doelstellingen zijn het steunen van getalenteerde professionals in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem. Ieder jaar organiseert de Club Prosper Montagné de meesterschapswedstrijd ‘Eerste Kok van België’.
www.club-prosper-montagne.be

 

Neem contact op met

www.club-prosper-montagne.be