De finalisten van de wedstrijd ‘Eerste Kok van België 2024’ zijn bekend!

Op maandag 2 oktober 2023 vindt op de CERIA Campus in Brussel de finale plaats van de nationale meesterschapswedstrijd ‘Eerste Kok van België’. De leesjury van Club Prosper Montagné selecteerde op basis van een recept van opgevulde kwartel en zwezeriken de volgende vijf finalisten: Flem Cnockaert, chef van Hostellerie Lesco in Wetteren, Kim De Vos, sous-chef van Zuid 55 in Brugge, Corentin Lonnoy, chef van restaurant Comptoir de l’Eau Vive in Namen, Nicolas Mylle, sous-chef van restaurant Eykerhof in Bornem, en Cedric Van der Elst, sous-chef van restaurant Sir Kwinten in Lennik. Cedric Van der Elst haalde vorig jaar ook al de finale van dit prestigieuze concours. Voor de vier andere jonge professionals is het hun eerste deelname.

Tijdens de finale moeten ze eerst een voorgerecht met wijting, garnalen, verse pasta een één groente naar keuze bereiden. De verse pasta moet ter plaatse worden gemaakt en mag in al zijn vormen worden gebruikt. Daarna volgt als hoofdgerecht een opgevulde kwartel en zwezeriken met drie garnituren waarvan één verplicht met ui. Tenslotte moeten ze ook nog een dessert serveren bestaande uit plantaardige melkchocolade, hazelnoten, zanddeeg en citrusfruit.

Traditiegetrouw staat provoost-generaal Eddie Van Maele in voor het goede verloop van de finale en stelt Peter Goossens, provoost van de koks, de technische jury samen. David Martin, chef van het tweesterrenrestaurant La Paix in Anderlecht, is dit jaar ambassadeur van het concours.

De titel ‘Eerste Kok van België’ is wettelijk beschermd en exclusief voorbehouden aan de wedstrijd georganiseerd door Club Prosper Montagné. De wedstrijd ‘Eerste Kok van België’ is namelijk op basis van de Wet van 13 mei 2009 erkend door de Minister van Middenstand als meesterschapswedstrijd.

De Gastronomische Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952. De vzw verenigt de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België. De doelstellingen zijn het steunen van getalenteerde professionals in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem. ​
www.club-prosper-montagne.be

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Club Prosper Montagné

De Gastronomische Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952. De vzw verenigt de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België. De doelstellingen zijn het steunen van getalenteerde professionals in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem. Ieder jaar organiseert de Club Prosper Montagné de meesterschapswedstrijd ‘Eerste Kok van België’.
www.club-prosper-montagne.be

 

Neem contact op met

www.club-prosper-montagne.be