Ief Vanhonnacker wint W.K. voor maîtres d’hôtel

Vandaag werd in Auxerre (Frankrijk) het wereldkampioenschap voor maîtres d’hôtel georganiseerd. Het was de eerste maal dat de 42-jarige Ief Vanhonnacker uit het West-Vlaamse Moorsele aan dit wereldkampioenschap deelnam. Hij nam het op tegen 7 andere zaalmeesters uit 7 verschillende landen. Zopas werd bekendgemaakt dat Ief eerste werd en de trofee mee naar huis mag nemen.

Eerder verdiende Vanhonnacker al zijn sporen in tal van andere prestigieuze wedstrijden. Zo won hij al het nationaal meesterschapsconcours ‘Eerste Maître d’Hôtel van België 2017’. In 2018 nam hij deel aan de Coupe Georges Baptist 2018, Europees kampioenschap voor zaalmeesters, in Tallin (Estland). Vanhonnacker werd toen tweede.

Wie is Ief Vanhonnacker ?
Na zijn studies aan de Brugse hotelschool Ter Groene Poorte ging Ief Vanhonnacker eerst aan de slag in restaurant Savarin in Oostende en nadien in het Parkhotel en restaurant Messeyne, beide in Kortrijk. Nu geeft hij les in hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Hij is tevens ondervoorzitter van het Nationaal Zaalcomité, dat samen met vzw Club Prosper Montagné de jaarlijkse meesterschapswedstrijd ‘Eerste Maître d’Hôtel van België’ in goede banen leidt.

De Gastronomische Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952. De vzw verenigt de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België. De doelstellingen zijn het steunen van getalenteerde professionals in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem. De titel ‘Eerste Maître d’hôtel van België’ is wettelijk beschermd en exclusief voorbehouden aan de wedstrijd georganiseerd door Club Prosper Montagné. De wedstrijden georganiseerd door Club Prosper Montagné zijn op basis van de wet van 13 mei 2009 erkend door de Minister van Middenstand als officiële meesterschapswedstrijd.
www.club-prosper-montagne.be

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Club Prosper Montagné

De Gastronomische Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952. De vzw verenigt de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België. De doelstellingen zijn het steunen van getalenteerde professionals in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem. Ieder jaar organiseert de Club Prosper Montagné de meesterschapswedstrijd ‘Eerste Kok van België’.
www.club-prosper-montagne.be

 

Neem contact op met

www.club-prosper-montagne.be