Ignace Wattenberge, sous-chef van restaurant Fleur de Lin is ‘Eerste Kok van België 2018’ en Paul-Henri Cuvelier uit Maarkedal is ‘Eerste Maître d’Hôtel van België 2018’

Ignace Wattenberge, sous-chef van restaurant 'Fleur de Lin' te Zele, heeft vandaag de titel ‘Eerste Kok van België 2018’ in de wacht gesleept. De Prijs Prosper Montagné wordt jaarlijks georganiseerd door Club Prosper Montagné en is een culinair topconcours waarbij op zoek wordt gegaan naar ‘s lands beste talent in de keuken. Tegelijkertijd vond ook de wedstrijd ‘Eerste Maître d’hôtel van België 2018’ plaats. Daar ging de titel naar Paul-Henri Cuvelier van restaurant ‘Paul de Pierre’ in Maarkedal. Beide finales vonden plaats in hotel- en toerismeschool Spermalie te Brugge.

De vier andere finalisten van de wedstrijd “Eerste Kok van België 2018” waren:

  • Jamal Aïchi, chef van L’Auberge de Thines (Nijvel),
  • Fabian Bail, chef van restaurant Paul de Pierre (Maarkedal),
  • Steven Buelens, chef-eigenaar van Hostellerie Lesco (Wetteren),
  • en Lukas Moonens, sous-chef van Brasserie Julie (Dilbeek).

Ignace Wattenberge en Fabian Bail bereikten twee jaar geleden en Lukas Moonens vorig jaar al eens de finale. Voor Jamal Aïchi en Steven Buelens was het hun eerste deelname.

De finalisten moesten drie gerechten klaarmaken: een voorgerecht met groenten en een kippenei met granen en/of zaden als garnituur, een eigentijdse versie van zeetong ‘Normande’ als hoofdgerecht en een dessert met koffie, melkchocolade ‘Vietnam’ Belcolade en citrusvruchten.

De prijs voor de ‘beste commis’ gaat naar, commis van chef Fabian Bail. Lynn mag een week stage lopen bij Peter Goossens in het driesterrenrestaurant Hof van Cleve te Kruishoutem.

Angelo Rosseel, chef-kok van het tweesterrenrestaurant La Durée in Izegem, is ambassadeur
van de 65ste editie van de Prijs Prosper Montagné. Provoost-generaal Eddie Van Maele staat in voor het goede verloop van deze prestigieuze wedstrijd. Peter Goossens (Hof van Cleve), provoost van de Keukenchefs, stelt de technische keukenjury samen. Die bestond uit Ferdy Debecker, Peter Goossens, Daniel Lassaut, Marc Renaer, Angelo Rosseel, Pierre Saey, Frans Saint Germain, Jean-Baptiste Thomaes, Eddie Van Maele en Michael Vrijmoed.

Eerste Maître d’hôtel van België 2018
De winnaar van de wedstrijd ‘Eerste Maître d’hôtel van België 2018’ is Paul-Henri Cuvelier van restaurant ‘Paul de Pierre’ in Maarkedal. De drie andere finalisten waren:

  • Jason Eerbout van Bistro Mathilda (Oostende),
  • Kenzo Lauwereins van restaurant Vlass (Middelkerke),
  • en Maxime Verstuyft van restaurant Michel (Groot-Bijgaarden).

Fabrice D’Hulster van het tweesterrenrestaurant Sea Grill in Brussel, was ambassadeur van de wedstrijd “Eerste Maître d’hôtel van België 2018”.

De titels ‘Eerste Kok van België’ en ‘Eerste Maître d’hôtel van België’ zijn wettelijk beschermd en exclusief voorbehouden aan de wedstrijd georganiseerd door Club Prosper Montagné. De wedstrijden georganiseerd door Club Prosper Montagné zijn op basis van de wet van 13 mei 2009 erkend door de Minister van Middenstand als meesterschapswedstrijd.

De Gastronomische Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952. De vzw verenigt de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België. De doelstellingen zijn het steunen van getalenteerde professionals in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem. Ieder jaar organiseert de Club Prosper Montagné de meesterschapswedstrijden ‘Eerste Kok van België’, ‘Eerste Sommelier van België’ en ‘Eerste Maître d’hôtel van België’.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Club Prosper Montagné

De Gastronomische Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952. De vzw verenigt de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België. De doelstellingen zijn het steunen van getalenteerde professionals in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem. Ieder jaar organiseert de Club Prosper Montagné de meesterschapswedstrijd ‘Eerste Kok van België’.
www.club-prosper-montagne.be

 

Neem contact op met

www.club-prosper-montagne.be