Konijn in de kijker tijdens wedstrijd “Eerste Kok van België 2022”

Peter Goossens, chef-eigenaar van het befaamde driesterrenrestaurant Hof van Cleve in Kruishoutem en provoost van de koks, maakte vandaag het thema bekend van het prestigieuze concours “Eerste Kok van België 2022”. Wie wil meedingen naar de titel, moet vóór 15 juni 2021 een dossier indienen met o.a. als hoofdgerecht konijn. Pierre Résimont, eigenaar van het tweesterrenrestaurant L’Eau Vive in Arbre, is ambassadeur van de 69ste wedstrijdeditie.

Robert Van Landeghem, voorzitter van vzw Club Prosper Montagné, legt uit: ”Tijdens de finale zullen ze drie gerechten moeten klaarmaken: een voorgerecht met goudbrasem en rivierkreeften, als hoofdgerecht konijn met drie garnituren en een saus, en een dessert met chocolade, flan, rolbiscuit en roomijs. Er zullen door een leesjury vijf finalisten geselecteerd worden op basis van het recept met konijn. Peter Goossens staat opnieuw in voor de samenstelling van de technische jury.”

Het wedstrijdreglement van de “Eerste Kok van België 2022” kan geraadpleegd worden op de website van de Club Prosper Montagné. De finale zal plaatsvinden op maandag 4 oktober 2021 in Hotel- en Toerismeschool Spermalie te Brugge.

De titel “Eerste Kok van België” is wettelijk beschermd door de wet van 13 mei 2009. De wedstrijd wordt door de minister van middenstand erkend als officiële meesterschapswedstrijd. De organisatie is toevertrouwd aan de Club Prosper Montagné.

Voorlopige kalender Club Prosper Montagné

  • 15 juni 2021              Deadline indienen wedstrijddossier
  • Begin juli 2021          Bekendmaking finalisten 
  • 4 oktober 2021         Finale “Eerste Kok van België 2022”

De Gastronomische Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952. De VZW verenigt de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België. De belangrijkste doelstellingen van de Club Prosper Montagné zijn het steunen en verdedigen van getalenteerde professionals in hun ambitie, het verzekeren van het imago van de Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem. Daartoe organiseert de Club Prosper Montagné elk jaar de wedstrijd "Eerste Kok van België".
www.club-prosper-montagne.be

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Club Prosper Montagné

De Gastronomische Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952. De vzw verenigt de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België. De doelstellingen zijn het steunen van getalenteerde professionals in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem. Ieder jaar organiseert de Club Prosper Montagné de meesterschapswedstrijd ‘Eerste Kok van België’.
www.club-prosper-montagne.be

 

Neem contact op met

www.club-prosper-montagne.be