Lukas Moonens (Dilbeek) voor de tweede maal op rij in de finale van ‘Eerste Kok van België’

De Gastronomische Club Prosper Montagné organiseert elk jaar een meesterschapswedstrijd waarbij op zoek wordt gegaan naar de eerste kok van het land. Uit de talrijke inzendingen werden vijf finalisten geselecteerd:

  • Jamal Aïchi van restaurant L’Auberge de Thines (Nijvel),
  • Fabian Bail, chef van restaurant Paul de Pierre (Maarkedal),
  • Steven Buelens, chef-eigenaar van Hostellerie Lesco’ (Wetteren),
  • Lukas Moonens, sous-chef van Brasserie Julie (Dilbeek),
  • en Ignace Wattenberge, sous-chef van restaurant Fleur de Lin (Zele).

Zij zullen op 2 oktober 2017 meedingen naar de felbegeerde titel van “Eerste Kok van België 2018”. Voor Lukas Moonens is het reeds de tweede maal dat hij doorstoot naar de finale. Ook Fabian Bail en Ignace Wattenberge zaten twee jaar geleden als eens in de finale van deze prestigieuze wedstrijd.

De titel ‘Eerste Kok van België’ is wettelijk beschermd en exclusief voorbehouden aan de wedstrijd georganiseerd door Club Prosper Montagné. De wedstrijd “Eerste Kok van België” is namelijk op basis van de wet van 13 mei 2009 erkend door de Minister van Middenstand als meesterschapswedstrijd.

De finale van de Prijs Prosper Montagné vindt plaats op maandag 2 oktober 2017 in de hotel- en toerismeschool Spermalie te Brugge. Dan moeten de kandidaten drie gerechten klaarmaken:

  • groenten en een kippenei met granen en/of zaden als garnituur.
  • eigentijdse versie van zeetong ‘Normande’
  • koffie, melkchocolade ‘Vietnam’ Belcolade en citrusvruchten.

Angelo Rosseel, chef-kok van het tweesterrenrestaurant La Durée in Izegem, is ambassadeur
van deze 65ste editie van de Prijs Prosper Montagné. Peter Goossens (Hof van Cleve), provoost van de Keukenchefs, zal de technische jury samenstellen. Provoost-generaal Eddie Van Maele staat in voor het goede verloop van de wedstrijd.

Vorig jaar sleepte Glenn Verhasselt, chef van restaurant Sir Kwinten' in Lennik, de titel van ‘Eerste Kok van België’ in de wacht.

 

De Gastronomische Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952. De vzw verenigt de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België. De doelstellingen zijn het steunen van getalenteerde professionals in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem. Ieder jaar organiseert Club Prosper Montagné de meesterschapswedstrijden ‘Eerste Kok van België’ en ‘Eerste Maître d’hôtel van België’, waarbij de beste jonge talenten uit de Belgische gastronomie het tegen elkaar opnemen.
www.club-prosper-montagne.be

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Club Prosper Montagné

De Gastronomische Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952. De vzw verenigt de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België. De doelstellingen zijn het steunen van getalenteerde professionals in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem. Ieder jaar organiseert de Club Prosper Montagné de meesterschapswedstrijd ‘Eerste Kok van België’.
www.club-prosper-montagne.be