De finalisten van de wedstrijd ‘Eerste Kok van België 2017’ zijn gekend

De Gastronomische Club Prosper Montagné organiseert elk jaar een wedstrijd waarbij op zoek wordt gegaan naar de eerste kok van het land. Uit de talrijke inzendingen werden vijf finalisten geselecteerd: Jean-Jacques Danthine (chef van restaurant ‘La Meilleure Jeunesse’ te Brussel), Bart Hoornaert (sous-chef van ‘La Durée’ in Izegem), Lukas Moonens (sous-chef ‘Bistro Margaux’ in Sint-Martens-Bodegem), Anthony Stoop (eigenaar van Pigas in Sint-Niklaas en ook chef van restaurant Likoké in Les Vans) en Glenn Verhasselt (chef van ‘Sir Kwinten’ te Lennik). Zij zullen op 3 oktober 2016 meedingen naar de felbegeerde titel van “Eerste Kok van België 2017”.

De titel ‘Eerste Kok van België’ is wettelijk beschermd en exclusief voorbehouden aan de wedstrijd georganiseerd door Club Prosper Montagné. De wedstrijd “Eerste Kok van België” is namelijk op basis van de wet van 13 mei 2009 erkend door de Minister van Middenstand als meesterschapswedstrijd.

De finale van de Prijs Prosper Montagné vindt plaats op maandag 3 oktober 2016 in de hotel- en toerismeschool Spermalie te Brugge.

Tijdens de finale moeten de kandidaten drie gerechten klaarmaken:
•    Europese kreeft, prei, champignons, Belgische oude kaas.
•    Runder zesrib (ribeye), merg, witloof, bieten, rapen.
•    Chocolat grand cru Belcolade, baba, ijs of sorbet passievrucht - basilicum.

Drie finalisten nemen voor de eerste keer deel aan de finale van deze meesterschapswedstrijd. Bart Hoornaert was twee jaar geleden als eens finalist. Voor Glenn Verhasselt is het al zijn derde selectie. Zowel twee jaar geleden als vorig jaar eindigde hij als tweede.

Jean-Baptiste Thomaes van het restaurant ‘Château du Mylord’ is ambassadeur van deze 63ste editie van de Prijs Prosper Montagné. Peter Goossens (Hof van Cleve), provoost van de Keukenchefs, zal de de technische jury samenstellen. Provoost-generaal Eddie Van Maele staat in voor het goede verloop van de wedstrijd.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Club Prosper Montagné

De Gastronomische Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952. De vzw verenigt de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België. De doelstellingen zijn het steunen van getalenteerde professionals in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem. Ieder jaar organiseert de Club Prosper Montagné de meesterschapswedstrijd ‘Eerste Kok van België’.
www.club-prosper-montagne.be

 

Neem contact op met

www.club-prosper-montagne.be