Vijf jonge chefs bereiden zich voor op de finale van maandag a.s.

Wedstrijd ‘Eerste Kok van België 2024’

Op maandag 2 oktober 2023 vindt op de CERIA Campus in Brussel de finale van de prestigieuze wedstrijd ‘Eerste Kok van België’ plaats. In juni werden op basis van een recept met opgevulde kwartel en zwezeriken vijf finalisten geselecteerd. Flem Cnockaert, chef van Hostellerie Lesco in Wetteren, Kim De Vos, sous-chef van Zuid 55 in Brugge, Corentin Lonnoy, chef van restaurant Comptoir de l’Eau Vive in Namen, Nicolas Mylle, sous-chef van restaurant Eykerhof in Bornem, en Cedric Van der Elst, sous-chef van Sir Kwinten in Lennik, bereiden zich voor op de laatste rechte lijn.

Tijdens de finale moeten ze een voorgerecht met wijting, garnalen, verse pasta een één groente naar keuze bereiden. De verse pasta moet ter plaatse worden gemaakt. Daarna volgt als hoofdgerecht een opgevulde kwartel en zwezeriken. Tenslotte moeten ze ook nog een dessert serveren bestaande uit melkchocolade, hazelnoten, zanddeeg en citrusfruit.

Traditiegetrouw staat provoost-generaal Eddie Van Maele in voor het goede verloop van de finale. Peter Goossens, provoost van de koks, stelt de technische jury samen. David Martin, chef van het tweesterrenrestaurant La Paix in Anderlecht, is dit jaar ambassadeur van het concours

De titel ‘Eerste Kok van België’ is wettelijk beschermd en exclusief voorbehouden aan de wedstrijd georganiseerd door Club Prosper Montagné. De wedstrijd ‘Eerste Kok van België’ is namelijk op basis van de Wet van 13 mei 2009 erkend door de Minister van Middenstand als meesterschapswedstrijd.

De Gastronomische Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952. De vzw verenigt de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België. De doelstellingen zijn het steunen van getalenteerde professionals in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem. ​
www.club-prosper-montagne.be

Bericht aan de redactie

De finale vindt plaats in Campus CERIA te Anderlecht (Emile Grysonlaan 1, 1070 Anderlecht).

Journalisten zijn welkom vanaf 10.30 uur om de werkzaamheden in de wedstrijdkeuken te volgen (wel vooraf aanmelden via pers@club-prosper-montagne.be). Omstreeks 15 uur wordt tijdens een korte ceremonie de winnaar bekendgemaakt.

Indien u vooraf één van de finalisten wenst te spreken, gelieve dan een seintje te geven via 0498 522 322

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Club Prosper Montagné

De Gastronomische Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952. De vzw verenigt de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België. De doelstellingen zijn het steunen van getalenteerde professionals in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem. Ieder jaar organiseert de Club Prosper Montagné de meesterschapswedstrijd ‘Eerste Kok van België’.
www.club-prosper-montagne.be

 

Neem contact op met

www.club-prosper-montagne.be